Как да пускаме игри с Free Style Dashbord?

Това е ръководство за това как да пускаме игри на гличнат Xbox 360, чрез Free Style Dashbord, който ще наричаме за кратко FSD.FSD e модифициран дашборд и първо трябва да го инсталирате на вътрешният хард диск или памет на конзолата.Ако нямате такива може да го стартирате и от обикновенна флашка.На повечето конзоли правени при нас FSD стартира автоматично вместо нормалния дашборд.Но, ако на вашата конзола не е така първо ще споменем стъпките за инсталирането му.


1. Трябва да имате инсталирана програмата Xex Menu.Може и да я стартирате от диск, ако нямате вътрешна памет на конзолата.Как да инсталирате Xex Menu и да работите с него може да видите тук.


2. След като вече имате Xex Menu може да инсталирате и FSD.За целта свалете този фаил и го разархивирайте.Може да свалите и най новата версия наречена F3 от тук.Ще се появи папка озаглавена FSD.Копирайте я в главната директория на една обикновенна флашка.Тя трябва да е форматирана под FAT32, но по подразбиране всички флашки са така.


3. Сложете флашката в конзолата и стартирайте Xex Menu.Навигирайте до съдържанието и и вече може да копирате директорията FSD на вътрешната памет на конзолата или ако имате вътрешен хард диск.Ако нямате може да стартирате директно FSD от флашката като влезнете вътре в директорията FSD и отидете върху файла default.xex и натиснете бутона А на контролера.


4. След като стартирате FSD трябва да му посочите къде се намират вашите игри.Първото много важно нещо е, че игрите трябва да са конвертирани в GoD контейнер.Как да направите това може да видите тук.Също така може и да са в екстракнат вариант, което може да направите с програмата Xbox-Image-Browser.За повече подробности вижте тук.Aко слагате игрите на вътрешния диск по подразбиране трябва да са в директорията HDD:\content\0000000000000000 - нулите са 16.Tака и оригиналният дашборд ще ги вижда.Ако пускате игрите от външен хард диск може да си направите тази папка и подпапка и в подпапката с нулите да слагате игрите.Пример е Hdd:\Content\0000000000000000\5454086B като това 5454086B е главната папка на вече конвртирана игра в GoD формат.


5. FSD може да пуска игрите независимо в коя директория са, но трябва да му укажете предварително къде да търси.Това става по следният начин.Отивате последователно на Setup -> Settings -> Content Settings -> Manage Game Paths -> Change Paths. Намерете си директорията, в която са ви игрите и я изберете с бутона Y на контролера.След като бъдете върнати в менюто Manage Game Paths натиснете бутона X на контролера за да се запамети тази настройка.


6. За да стартирате игра отидете на Library -> Xbox 360 Games и там ще видите игрите.Ако не виждате игрите там отидете на Content Settings -> Scan Settings и стартирайте Manual Scan.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski