Как да обновим дашборда на RGH конзола?

За да обновите дашборда на RGH конзола трябва да създадете специален image и да обновите конзолата с него.В никакъв случай не обновявайте конзолата от Интернет или от диск с игра.Това ще изтрие RGH хака и може да навреди на конзолата.Имиджът, с който ще обновите конзолата може да създадете с програмата J-Runner.Може да я изтеглите от тук.Също така ще ви трябва и копие на нанда на вашата конзола, както и CPU ключа.И двете трябва да са ви дадени от човека, който ви е модифицирал конзолата.Ако ги нямате се свържете с него да ви ги изпрати. Също така може сами да си ги изтеглите по начина описан тук.

1. Разархивирайте файла, който свалихте и стартирайте програмата.Изчакайте я да изпише "Finished Checking Files" и тогава вече е готова за работа.Ако има нова версия на програмата задължително я обновете! Заредете копието на нанда от менюто.

2. Изберете файла, който обикновенно е с име nanddump.bin или nanddump1.bin.

3. Следващата стъпка е да копирате CPU key-a в полето посочено долу.Той обикновенно се намира в текстов файл с име cpukey.txt.Също може да го видите, като при изключена конзола натиснете EJECT бутона (за вадене на дисковете).Конзолата ще зареди XELL и ще изпише ключа на екрана.

4. Изберете версията на дашборда, до която искате да обновите, към момента на писане на това ръководство последната версия е 15574.Чрез бутона "Add Dash" изберете най-новата версия и програмата ще започне да тегли нужните файлове и да индексира всяка завършила операция в полето долу в ляво. Изчакайте докато завърши и изпише следния текст : „Finished Checking Files“.След това изберете типа на хака RGH или RGH2.Това по-принцип трябва да е ви е упометано от човека модифицирал конзолата.Все пак, когато сте я давали за RGH е била на дашборд по-голям от 2.0.14717 то със сигурност ви е правен RGH2.

5. След като нагласите всички опции натиснете бутона "Create Image".

6. Ще излезне прозорец, в който трябва да посочите версията на дъното на конзолата.Как да разберете с коя версия сте може да видите тук. Ако сте с Jasper то вижте дали конзолата разполага с вградена памет и колко мегабайта е тя.Ако няма вградена памет изберете Jasper 16Mb.Натиснете ОК и изчакайте да програмата да завърши със следния текст "Image is Ready".
 

 

Забележка: При някои конзоли имидж файла не се генерира коректно.За по-сигурно може да използвате програмата Auto GG за направа на имиджа.Може да я изтеглите от тук.Обновете я преди да правите каквото и да било.Настройките са същите просто интерфейса и е малко по-различен.

7. Време е да обновите конзолата.Вземете празна флашка, флашката трябва да е под файлова система FAT32, ако не сте променяли файловата система тя най-вероятно е такава.

Отидете в директорията на програмата JRunner. Вътре ще намерите нова папка със серийния номер на конзолата (като 210173790805 или подобно), влезте в тази директория и копирайте файла updflash.bin на флашка.

Включете конзолата с Eject бутон (бутона за вадене на диск) за да бутне в Xell Reloaded. Поставете флашката в някои от USB входовете. След малко ще започне флашването на софтуера. Изчакайте докато се появи следния текст „Image writen, shut down now !“.

Изключете конзолата и после пак я включете. Може да проверите версията на дашборда и да видите, че вече сте с новата. Сега вече трябва да сложите по-нова версия на Dash Launch за да може конзоата да старира F3 отново. Как вижте тук.

8. За конзоли с дъно Corona, (а и не само те, отнася се за всички, при които Xell не излиза на екрана), понеже Xell не излиза на екрана, се използва програмата Nand Flasher 360.Може да я изтеглите от тук.Разархивирайте и качете директорията NAND Flasher 360 for XBOX 360 v1.2.0 на флашката с ъпдейта.Навигирайте през Xex Menu и стартирайте файла default.xex.След като програмата стартира натиснете бутона Flash Nand.

След това навигирайте до USB флашката.

Изберете файла с ъпдейта.

Ъпдейта ще стартира.

След като обновлението приключи натиснете бутона Shutdown.Това ще изключи конзолата.Стартирайте я отново и може да минете към следващата стъпка.

9. Обновяване на аватарите и Kinect е последната стъпка.Тя не е задължителна, направете я ако ще ползвате Kinect на конзолата и аватари.
За последната стъпка трябва да изтеглите ТОЧНАТА версия на дашборда, с която сте в момента.В никакъв случай по-нова, защото хака ще се изтрие.Към момента на писане на това ръководство най-новата версия на даша е 2.0.15574, може да я изтеглите от официалния сайт на Microsoft.За по-стари версии търсете с Google.
След като изтеглите файла го разархивирайте и копирайте папката $systemupdate на празна флашка.Включете конзолата и поставете флашката. Ако конзолата има нужда от ъпдейти на аватарите и/или Kinect ще се появи прозорец.За да стартирате ъпдейта натиснете ОК.Ако не се пови то конзолата ви няма нужда от обновяване.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski