Как да прехвърляме игри на вътрешният твърд диск на Xbox 360 с LAN кабел?

Toва е кратко ръководство за това как да прехвърляме игри за Xbox 360 от компютъра директно на хард диска на конзолата.За целта трябва да свържете конзолата и компютъра посредством LAN кабел.Ако имате рутер може да свържете конзолата директно към него.В противен случай свържете конзолата и компютъра директно.Не се препоръчва ползването на Wi Fi връзка тъй като се получават прекъсвания и скоростта на прехвърляне не е толкова висока.
Включете конзолата да зареди във Free Style Dashboard.Oтидете на Settings -> General Settings.Отметнете двете опции "Еnable smb: in File Manager" и "Enable Samba Server". Освен това, ако ползвате Windows XP променете "Workgroup" на "Homegroup".

След това отидете на My Computer и от ляво изберете Мрежа и дайте десен бутон и "Обнови". Конзолата ще се появи като устройство в мрежата.Ако не се появи цъкнете отметката Enable Samba Server и след това я включете отново.След като влезнете в нея ще видите различни папки. Тази, която ви интересува е озаглавена Hdd: или Hdd1:.В никакъв случай не пипайте в папката Flash: може да повредите системата на конзолата.

 

Има случай, когато конзолата не се появавя в мрежата като устройство, което може да отваряте. В такъв случай ползвайте FTP клиент за качване на игрите. Свалете и инсталирайте Filezilla от тук. В полето host напишете Ip адреса, който конзолата е взела от рутера. Може да го видите в долния ляв ъгъл на екрана като натиснете левия аналог на джойстика. User name: xbox и passoword: xbox са по подразбиране, ако ви ги поиска. Дайте на бързо свързване и програмата трябва да направи връзка с конзолата (конзолата трябва да бъде включена на FSD). В левия прозорец е вашия компютър, в десния е конзолата. Отворете хард диска на конзолата и изберете папката, където искате да сложите играта. Хванете папката с играта с мишката и я довлачете в папката на конзолата от ляво на дясно. Изчакайте докато играта се копира и след това натиснете Guide бутона (големия бутон в средата) на контролера и изберете първата опция FreeStyle Home. Това ще презареди FSD и ще видите новокачената игра в менюто при другите.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski