Фърмуер Omega 2.1 - инсталация и конфигурация

В това ръководство ще опишем стъпка по стъпка инсталацията и конфигурацията на новия фърмуер Omega 2.1. Имате нужда от дев MicroSD карти за двете флашкарти синята и червената.

1. Изтеглете файловете от официалния сайт на Gateway 3DS. Разархивирайте файла.

2. Отворете папката Blue Card (R4i) и копирайте всичко от нея в главната директотия на MicroSD картата, която ползвате за синята флашкарта. На тази MicroSD карта също така може да сложите от старите игри за старите DS конзоли и да ги играете.

3. Отворете папката GW_OMEGA_2.1_RELEASE и копирайте файла Launcher.dat в главната директория на SD картата на конзолата.Всяка 3DS конзола се продава с 2 или 4GB SD карта в нея, която служи за разширителна памет. Ако нямате такава карта ще трябва да си купите.

4. Сложете синята флашкарта в конзолата и я стартирайте. После стартирайте Gateway инсталатора. След като се инсталира махнете картата от конзолата. Тази стъпка трябва да се прави всеки път след като включите конзолата. Това подготвя конзолата за Gateway режим.

5. Петата стъпка вкарва конзолата в режим Gateway. Отидете на System Settings -> Other Settings -> Profile -> Nintendo DS Profile. Изчакайте няколко секунди и на конзолата ще излезне Gateway менюто. Първата опция е Boot Gateway Mode - това ще стартира конзолата в режим Gateway за да може да играете 3D игрите. Тази стъпка също трябва да се повтаря всеки път след като преминете след стъпката със синята карта.

6. Все още недейте да пускате конзолата в Gateway режим. Отидете на опцията BackUp System Nand и я стартирайте. Трябва да имате поне 1GB място на SD картата на конзолата (тази, на която сложихте файла Launcher.dat). След като процедурата свърши извадете картата и копирайте фаила Nand.bin някъде на компютъра. После го изтрийте от SD картата. Сложете я обратно в конзолата.

7. Отидете на опцията Format EmuNand и я стартирайте. След като свърши отидете на опцията Boot Gateway Mode и я стартирайте. Изчакайте докато конзолата стартира в Gateway mode и след като това стане отидете на System settings. На горния дисплей в долния десен ъгъл ще видите версията на фърмуера. Трябва да има надпис GW3D и версията на фърмура на конзолата. Този надпис означва, че конзолата е стартирала в EmuNand режим и може да обновите този EmuNand до последната версия излязла до момента. Закачете конзолата към Wi Fi Интернет и я обновете през опцията System Update. ВНИМАНИЕ - НАПРАВЕТЕ ТОВА САМО, АКО ВИЖДАТЕ НАДПИСА GW3D. Ако вместо този надпис има надпис Ver. това означава, че не сте в Gateway режим и ако обновите конзолата няма да може да ползвате повече картата. Повторете стъпки 4 и 5 докато видите надпис GW3D.

* забележка - Nintendo изкараха нов ъпдейт версия 8.0.0-18, който блокира стартирането на EmuNand-a. Всеки момент ще излезе нова версия на Omega, с която EmuNand отново ще работи.

8. След като сте обновили EmuNand-a на конзолата то ще може да играете всички нови игри излезнали до момента. Вземете другата MicroSD карта и я форматирайте в ExFat файлова система през Windows 7. Фърмуер Omega 2.1 позволява да сложите няколко игри едновременно на MicroSD картата, така че просто ги копирайте в нея. След като приключите сложете MicroSD картата в червената флашкарта и я пъхнете в конзолата.

9. Уверете се, че конзолата ви е в Gateway режим. Игрите може да изберете като натиснете бутона SELECT и на горният екран ще излезнат иконките на игрите, които имате на MicroSD картата.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski