Как да прехвърляме и инсталираме .vpk файлове на PS Vita чрез FTP?

Тук ще опишем начин за прехвърляне на файлове върху оригиналната мемори карта на хакната PS Vita, чрез FTP връзка между компютъра и конзолата.

1. Отидете на Settings в конзолата, след това Henkaku Settings и сложете отметка на Enable Unsafe Homebrew.

2. Свалете и инсталирайте Filezilla на вашия компютър.

3. Свържете конзолата PS Vita с вашата домашна Wi-Fi мрежа (рутер), както свързвате всяко едно друго устройстово (телефон, лаптоп и т.н.)

4. Стартирайте molecularShell приложението от конзолата.

5. След като зареди натиснете select бутона на конзолата. Ще се появи надпис от типа  FTP server is now running at ftp://192.168.0.10X:1337 . Там където е символа X при вас ще бъде число от 0 до 9.

6. Отворете Filezilla на компютъра и в полето host напишете този ip адрес, който виждате на конзолата.

7. Натиснете Quick Connect и конзолата и компютъра ще се свържат. В левия прозорец виждате компютъра, а в десния конзолата. Отидете в папката ux0 - това е мемори картата на конзолата. Там може да превърляте файловете. Също така, може да ползвате и вътрешната памет на конзолата, която е отбелязана с ur0. Хванете желания за прехвърляне файл с мишката и го завлачете там, където искате да се копира.

8. Хубаво е да създадете нова папка (примерно games) и там да прехвърляте файловете. След като файла се прехвърли, вече може да го инсталирате. Отваряте molecularShell или VitaShell и навигирате до папката games и отивате върху .vpk файла. Натискате бутона Х и след това пак X на YES. След малко ще излезе друг предупредителен надпис на който пак давате YES и файла ще започне да се инсталира.

9. След като файла се инсталира ще го намерите като приложение на LiveArea (десктопа на конзолата) и може да го стартирате.

10. Вече може да изтриете качения .vpk файл, навигирайте до него през VitaShell и когато стигнете до него натиснете бутона "триъгълник".От дясната страна ще видите опция delete.

Трябва да отбележим, че този начин на прехвърляне на файлове е бавен и не е много удачен за големи файлове. За игри или други големи файлове най-добре ползвайте връзка, чрез дата кабел.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski