Как да прехвърляме и инсталираме .vpk файлове на PS Vita чрез дата кабел?

Тук ще опишем начин за прехвърляне на файлове върху оригиналната мемори карта на хакната PS Vita, чрез дата кабел. Този начин работи само, когато имате инсталиран VitaShell версия 1.74 или по-висока. Ако версията на VitaShell е по-ниска е много вероятно да не стане така, както е описано по-долу. Пак има начин за такава връзка, но е доста по-сложен.

1. Първо условие е разбира се да имате такъв кабел. Той върви в комплект с конзолата.Свържете конзолата и компютъра с него.

2. Отидете на VitaShell и го стартирайте.

3. След като зареди натиснете Select бутона на конзолата. USB връзката ще се осъществи и след кратко инсталиране на драйвери на копютъра ви ще видите ново устройство в него, което е картата с памет на конзолата.

4. С функцията Copy - Paste може да прехвърляте файлове.

5. Хубаво е да създадете нова папка (примерно games) и там да прехвърляте файловете. След като файла се прехвърли, вече може да го инсталирате. Отваряте molecularShell или VitaShell и навигирате до папката games и отивате върху .vpk файла. Натискате бутона Х и след това пак X на YES. След малко ще излезе друг предупредителен надпис на който пак давате YES и файла ще започне да се инсталира.

6. След като файла се инсталира ще го намерите като приложение на LiveArea (десктопа на конзолата) и може да го стартирате.

7. Вече може да изтриете качения .vpk файл, навигирайте до него през VitaShell и когато стигнете до него натиснете бутона "триъгълник".От дясната страна ще видите опция delete.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski