Защо да сложа модчип на моята конзола?

Думата модчип нашумя най-вече покрай първите поколения на конзолите на Sony и Microsoft,съответно Playstation и XBOX.
Всички са чували, че служи са стартиране на "пиратски", неоригинални, " ментета" или както искате ги наречете игри.
Всъщност правилния начин за изказване на функцията на модчипа е, че служи за стартиране на записани от вас резервни копия на оригиналните ви игри.
По-простичко казано имате една игра правите и копие и играете с копието в случай, че оригиналния диск се повреди, надраска, изгуби или кучето ви го нахапе или изяде.
Друга функция на модчипа е възможността да играете игри от регион различен от вашия.
За пример, имате конзола закупена в Европа, съответно може да играете само PAL версии на игрите.
С помоща на модчипа обаче това се променя и вече може да стартирате игри и от останалите региони (NTSC, Japan, Korea).Това е доста добра функция, защото някой игри не се предлагат за всички региони, особен пример за това са някои японски заглавия създадени и продавани само  на техния вътрешен пазар.
Трета възможност е инсталирането на допълнителен неофициален софтуер като Homebrew например.Той служи за използване на конзолата като DVD плеър. Разбира се "модването" на конзолата има и свойте недостатъци като най-сериозният е отпадането на официалната гаранция ( ако има такава), тъй като просто трябва да се разглоби.

Много важно е да се знае е, че сайтът www.wii-bg.net и неговия екип не подкрепя по никой начин пиратството и в частност копирането на игри за конзолата! Наличната информация има за цел да послужи в помощ на хората, които искат да си направят резерни копия на игрите закупени от тях и използването на игри внесени от чужбина (съответно от различен регион).


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski