Как да разбера с какво DVD устройство е Xbox-a ми?

Ако конзолата Ви е от старите (FAT) най-лесният и точен начин да разберете с какъв DVD драйв е вашият Xbox 360 е да махнете предният му панел.Той се държи на щипки и отстраняването му е много лесно.Не се притеснявайте няма да Ви отпадне гаранцията, ако го махнете.Бръкнете с показалеца и средния пръст в отвора за USB портовете.Придържайте с палеца и дръпнете панела напред, така както е показано на снимката.

После погледнете малкия отвор в дясната страна под шейната на DVD-то.Интересува Ви цветът на кабелите вътре.Ако са червена и черна драйва е Samsung, ако са бели е Benq, ако няма кабели е Hitachi, a ако са жълти драйва е Lite On.Може да видите и снимката долу.

 

Ако конзолата Ви е от новите (S/SLIM/Kinect) отворете чекмеджето на DVD устройството и го сравнете със снимката долу.


 

Има пет вида Lite On DVD устройства.Различават се по версията на фърмуера им.За съжаление няма 100% сигурен начин да ги разпознаете без да отворите конзолата.Най-точният до момента е датата на производство на конзолата.Ако конзолата Ви е с дата на производство до септември месец 2010 година почти сигурно е с Lite On 9504 устройство.През септември навлиза вторият вид устройство Lite On 0225.То е и най-разпространеното в SLIM конзолите.Може също така да погледнете цветът на лепенката върху DVD устройството през решетката от лявата страна на конзолата.Ако е оранжева DVD-то е 9504, ако е жълта е 0225, 0401 или 1071.

Петият вид Lite On 1175 както и устройството на Hitachi навлизат по-късно главно вече при конзолите с най-новите дъна Corona. Ако конзолата е произведена след септември месец 2011 година със сигурност е с DVD Lite On 1175 или Hitachi.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski