Какво е модчип за Sony PlayStation 3?

Модчиповете за Sony PlayStation 3 представляват модул, който се свързва към конзолата посредством USB порт.Този модул вкарва конзолата в developer/debug режим, което позволява да се инсталират приложения, които не са подписани/направени от Sony.Такава е програмата Backup Manager, с помощта на която се правят и пускат резервни копия на вашите игри.

Към днешна дата модчиповете за PS3 вече не са актуални.Те работят на конзоли с версия на фърмуера точно 3.41.По-добрият метод за отключване на PS3 в момента е префлашване на целия фърмуер с модифициран такъв, който има вградени функциите на модчипа.Става на всички конзоли, които са произведени до март месец 2011 година т.е. data code 1A.

В началото на 2012 година се появи друго поколение модчипове за PS3.То се нарича ODE устройство. Представлява платка, която се монтира между дъното и Blu-ray устройството на конзолата. Към него има лентов кабел заедно с допълнителен USB порт, който се монтира на един от наличните USB портове на конзолата. ODE устройството емулира Blu-ray-я на конзолата и може да пуска игри от външен USB хард диск. За съжаление тези устройства много бързо бяха блокирани от Sony с един от поредните софтуерни ъпдейти за конзолата. Към днешна дата не са актуални.


     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski