Новини

PS3 фърмуер 4.84 e наличен за обновяване
15.02.2019

От вчера е налична онлайн за изтегляне най-новата версия на фърмуера за Sony PlayStation 3 конзоли 4.84. Официално според Sony ъпдейта повишава стабилността на работата на конзолата.
Тези от вас, които ползват PSN с отключена конзола да не обновяват за момента, докато не се появи нов CFW.


PS3 фърмуер версия 4.83 е налична за обновяване
19.10.2018

От преди няколко дни е налична онлайн за изтегляне най-новата версия на фърмуера за Sony PlayStation 3 конзоли 4.83. Тя е пусната малко по-малко от година, от както излезна предишната 4.82. Официално според Sony ъпдейта повишава стабилността на работата на конзолата.
Тези от вас, които ползват PSN с отключена конзола да не обновяват за момента, докато не се появи нов CFW.


Нов хак за PS4 вече е наличен за ползване
30.05.2018

Преди два дни познатият на всички хакер SpecterDev пусна нов хак за Sony PS4, който работи на конзоли с версия на фърмуера 5.05. Това позволява практически да се играе всяка една игра излезнала до момента. Както вече споменавахме в предишни новини хака за PS4 представлява два вида експлойти Web-kit и Kernel експлойт. Първият е дупка в браузъра на конзолата, през която се "влиза" в ядрото, от където се стартира другия експлойт. Това позволява да се инсталират приложения, които не са подписани официално от Сони, като наличните, които се ползват в момента са Debug Settings - позволява инсталиране на игри под формата на .pkg файлове, FTP - сървър - за връзка с компютър и прехвърляне на файлове и Payload за рипване на игри. Недостатъка на този вид хакове е, че трябва да бъдат активирани всеки път, когато се включи конзолата, тъй като реално се стартират в РАМ паметта и. Освен това се изисква връзка с компютър, където да се хостнат файловете или специално направен сайт за целта.

На кратко всичко най-важно за хака:

- работи само на конзоли с версия на фърмуера 5.05, ако конзолата е с по-ниска версия може да се ъпдейтне, но ако е с по-висока няма начин да се даунгрейдне
- могат да се играят всички игри излезнали до момента, с изключение на онлайн базираните
- изисква връзка с компютър по LAN или Wi-Fi и трябва да се стартира всеки път, когато се пусне конзолата
- в никакъв случай не трябва да се ъпдейтва конзолата, защото това ще направи хака не използваем, поради тази причина не може да се играе онлайн с такава конзола


Team Xecuter обявиха хак за Nintendo Switch
03.01.2018

Team Xecuter обявиха на блога си, че са намерили ефективно решение за хак на най-новата конзола на Nintendo - Switch. Те са известни с хардуерните си разработки в миналото главно за Xbox и Xbox 360 конзоли, позволяващи играенето на резервни копия на игри. От хакерската група твърдят, че тяхното решение ще работи на всяка версия на фърмуера на конзолата включително и на бъдещи такива. От това следва ще най-вероятно ще пуснат чип за хардуерна модификация на конзолата. Видео с пускането на неподписан код на конзолата може да видите тук.
Теam Xecuter очакват тяхното решение да бъде пуснато през пролетта на 2018 година.


PS4 експлойтът е пуснат публично
01.01.2018

Два месеца след като споменахме за потенциален хак за PS4 конзоли с версия на фърмуера 4.05, той вече е тук. Хакер с псевдоним SpecterDev пусна експлойт, чрез който на конзолата могат да се зареждат различни Payload-и т.е. приложения, които не са официално подписани от Сони. Всеки може да свали файловете от Github-а на SpecterDev, но работата с екслойта не е никак лесна и изисква някои познания по компютърни мрежи. Той е дал примерно приложение Debug Settings, а от вчера има и други като FTP сървър и даже Linux, който може да се инсталира на конзолата.
Реално все още няма начин да се подкара игра за PS4 свалена от Интернет на конзолата, но дори да дойде такава възможност няма да могат да се играят игрите изскващи конзолата да е на фърмуер по-висок от 4.05 т.е. игрите пуснати след Октомври месец 2016 година.


страница 1 от 76
     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski