Wii U Game Pad-ът и смъртта на дистанционното управление

2012-11-13

Днес попаднах на интересна статия относно новият контролер на Nintendo Wii U и това как той вероятно ще "убие" дистанционното управление на вашия телевизор.Отделил съм най-същественото от нея.Нека изброим стъпките на включване на сегашното поколение игрови конзоли:

1. Взимате дистанционното на телевизора.
2. Натискате копчето за включване на телевизора, натискате Input бутона за входовете на телевизора докато намерите този на конзолата.
3. Оставяте дистанционното на телевизора.
4. Взимате геймпада на конзолата и натискате бутона за включване.
5. Избирате си профила на конзолата.

Това са пет стъпки.Сега изброяваме тези, които ще правим с новото Nintendo Wii U:

1. Взимаме Wii U Game Pad-a.
2. Натискаме TV бутона, телевизорът се включва, избираме входа, натискаме бутона за включване на конзолата.
3. Избираме си профила на конзолата.

Само три стъпки.Всеки от вас, който има игрова конзола знае досадата на всичкото това, да вземеш едното дистанционно, да включиш телевизора, входовете, после другото, включваш конзолата, а пък, ако си прекарвате звука на конзола през допълнителен усилвател имате и още едно дистанционно.
Новият Wii U Game Pad ще промени това.По време на първото пускане на конзолата ще бъдете подканени да синхронизирате контролера с вашия телевизор.Това ще ви даде възможност да управлявате някои от функциите на телевизора като включване/изключване, усилване на звука, контрол на входовете и смяна на каналите.
Таблет контролера на конзолата може да работи като дистанционно управление дори, когато конзолата е изключена.Обратното също е възможно.Когато конзолата е включена, по време на игра, когато си ровите в менюто, в Интернет и т.н. също може да го ползвате и като дистанционно за телевизора.
Датата на излизане на пазара на Nintendo Wii U наближава и след 30 ноември ще може да изпробваме всичко това.

 


 

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski