Каква конзола да купя за Коледа?

2012-12-10

За тези от вас, които са решили да купуват игрова конзола за Коледа, за себе си или за децата ще споменем какво в момента се предлага в търговската мрежа.Разбира се ще споменем и това, което всеки го интересува най-много - възможностите за разкодиране.

Sony PlayStation 3 - конзолите, които се продават по магазините НЕ могат да се разкодират!!! В момента всички конзоли в търговската мрежа са произведени след март месец 2011 година и не могат да се хакнат по никакъв начин.И докато за по-стария Slim модел може да се надяваме на нещо след време, то за новите Super Slim, които се предлагат и на изплащане от някои вериги мобилни оператори не се надявайте на нищо скоро.
Остава вариант да вземете конзола втора употреба, която вече е хакната.Те обаче в момента вървят на цените на нови, а някои колеги вече ги продават на по 600 - 650лв.Ако не сте фенове на ексклузивните игри на PlayStation по-добре се ориентирайте към друга конзола.

Xbox 360 - тук нещата са 50 на 50.Доста от конзолите в мрежата се хакват, но вече има и доста такива, които не стават.За съжаление няма как да разберете по външни белези дали конзолата е хакваема.Единствено се знае за белите Star Wars бъндъли, както и за тези с игрите Forza Horizon, Call Of Duty Black Ops 2, Halo 4 - те със сигурност не стават.Има начин да разпознаете конзолата, ако в магазина ви отворят кутията, погледнете на самата конзола отзад на етикета пише датата на производство, ако е до юни месец 2012 година включително, конзолата на 99% ще може да се хакне.Само не и обновявайте софтуера от Интенет.
Тук варианта за втора употреба е много широко застъпен и на пазара има конзоли както от стария phat модел така и от новите slim.Цените им зависят от хака, с който са направени като тези с RGH (вижте тук) са около 70-80 лв по-скъпи от тези, с които ще може да играете игрите само от записан DVD DL диск.Общо взето има конзоли, които започват от 250 и стигат до 500 лв за топ модела slim с 250GB хард диск и хакнат с RGH.

Nintendo Wii U - конзолата е много нова - появи се в магазинната мрежа едва преди седмица.Все още няма как да се разкодира, но със сигурност в един момент ще може.Очакваме това да стане скоро след Нова година.Новият контролер със 6.2 инчов дисплей обещава много по-иновативен подход в начина на игра на игрите от колкото до сега.

Nintendo Wii - тук няма никакви проблеми - всяка една конзола от магазинната мрежа може да се разкодира и то на много прилична цена.Ако имате малко дете от 3 до 10 години това е вашата конзола - със сигурност ще му хареса.

Относно портативните конзоли:

Sony PlayStation Vita - не може да се разкодира и едва ли скоро ще може.

Sony PlayStation Portable PSP - всички PSP конзоли могат да се разкодират.Единственият недостатък, е че от тук нататък ще излизат все по-малко нови игри за конзолата.

Nintendo DS / DSLite / DSi / DSi XL - всички конзоли могат да се разкодират.

Nintendo 3DS / 3DS XL - тези двете също могат, но само за игрите за старите DS-и.Новите 3D игри могат да се играят само от оригиналните касетки.Ако ще купувате такава конзола, не я ъпдейтайте от Интернет!

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski