Sony представи PlayStation 4

2013-02-21

Снощи на събитие в Ню Йорк бе анонсирано новото поколение игрова конзола на Sony Computer Entertament - PlayStation 4.Самата конзола не беше показана, но станаха ясни някои от техническите и характеристики.Процесора е 8-ядрен, 64-битов "Jaguar" произведен от AMD. Видеокартата е отново е на AMD Radeon способна да възпроизведе близо 2 терафлопа графика.Blu-ray устройство отново ще има, като то ще е шестскоростно.RАМ паметта ще е 8GB DDR5, а другите известни функции са 802.11n WiFi, USB 3.0, Bluetooth 2.1, HDMI, оптичен изход, дори и стария аналогов изход.Все още няма информация за капацитетите на вградените твърди дискове при различните модели.
Джойстика на конзолата е обновен, като вече има сензорен екран и нови бутони, като бутона "Share", с който може да споделяте снимки и видео от играта си, както и да влизате във Facebook.Също така вече има добавен жак за слушалки и стерео камера, която да следи движенията на Move контролера, който е съвместим и с PlayStation 4.
Друг аксесоар, който беше представен е второто поколение на PlayStation Eye. Той има две камери с резолюция 1280 х 800, който обещават лицево разпознаване, четири микрофона за максимално добро гласово разпознаване и 85 градусово зрително поле.Освен това PlayStation Eye ще може да разпознава играчите по цвета на LED диода на всеки контролер и ще спомогне за по-добрата работа на Move контролерите.
Обратна съвместимост с Blu-ray дискове за PS3 няма да има.Ако искате да играете игра за PS3 на PS4 ще може да си я изтеглите от мрежата.
PlayStation 4 ще има възможност за "dual screen", като ще може портативната конзола PSVita да се "закача" към PS4 и да се ползват екрана и контролите за игра без телевизор подобно на Nintendo Wii U.Естествено тази функция няма да е съвместима с всички игри.

Новата конзола се очаква на пазара по Коледа тази година.Повече подробности ще има на изложението E3 през юни месец.


 

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski