Microsoft представи Xbox One

2013-05-22

На специално събитие вчера Microsoft представиха следващото поколение на игровата конзола Xbox, наречено Xbox One.Показаната конзола е черна като има матово и лъскаво покритие.От лявата страна е слота за Blu-ray дисковете, а от дясната бутона за включване, който изглежда ще е базиран на докосване.
Хардуерът на конзолата е 8-ядрен, 28nm процесор произведен от AMD (базиран на Jaguar), 8GB RAM памет, 500GB твърд диск, Wi-FI, "няколко" USB 3.0 входове, както и HDMI вход и изход.Звукът ще бъде 7.1 съраунд, а видеото ще поддържа 4К.Прави впечатление, че все още нищо не се споменава за графичния процесор.
Беше показана и новата версия на Kinect. С нов дизайн и HD камера контролера вече разпознава и гласови команди, като може да включите конзолата само като кажете "Xbox on".Новият Kinect работи много по-бързо и вече може да рапознае до 6 играча.Разбира се ще ви трябва доста голям хол за толкова играчи.
Мрежовата услуга Xbox Live ще бъде много разширена и вече ще има над 300 000 сървъра.Също така конзолата ще съпортва телевизия на живо както ще бъде съвместима с Windows 8 и Skype.Xbox One няма да бъде обратно съвместим с Xbox 360, което означава, че на него няма да могат да бъдат играни игри за Xbox 360, както и аркадните игри и DLC-тата.
Част от игрите, които ще бъдат налични при излизането на конзолата са Forza Motorsport 5 и спортните игри на EA - Fifa, NBA, NHL и UFC.Също така DLC-то Call Of Duty: Ghost ще излезне първо за Xbox One.
Накрая ще споменем и това, което стана известно за слуховете, които витаеха из Интернет преди представянето на конзолата. Първо - игри втора употреба ще могат да се играят на конзолата.Второ - Игрите ще могат да се инсталират на хард диска за да може да се пази живота на четящото устройство.Това даже вече става автоматично щом се пъхне диска в конзолата, но вероятно игрите няма да могат да се играят без диск в конзолата, макар че такава възможност все още не е изключена.Има вероятност самите игри да се "вържат" към профила на играча.Това даже ще даде възможност да играете игра, която сте закупили на диск на конзолата на приятел просто като я изтеглите от Xbox Live.
Самото пускане на пазара на конзолата ще бъде "по-късно тази година".
Остават 19 дни до E3.Там ще разберем още подробности.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski