Новини от E3: PlayStation 4

2013-06-11

След пресконференцията на Sony на E3 вече знаем и как ще изглежда най-новата им игрова конзола PlayStation 4. Дизайнът и наподобява PlayStation 2 в по-големи мащаби, а датата на пускането на пазара ще бъде през ноември тази година.Компектът ще включва конзолата, един безжичен джойстик, кабела за захранване, монослушалка, HDMI кабел и USB кабел.Това потребителите в САЩ ще получат на цена 399 долара, тези в Европа на 399 евро, а тези във Великобритания на 349 паунда. Прави впечатление, че PlayStation Eye не е включен в комплекта, а се продава отделно на цена 69 долара/евро. Това, което преди не се знаеше - размера на хард диска също вече е ясно - 500GB, като самият хард диск ще може да се сменя и съответно да се слага по-голям.
Част от игрите за PlayStation 4, които ще излязат са Two Souls, Arkham Origins, Gran Turismo 6 (ексклузив), Grand Theft Auto 5, InFamous: Second Son, новата версия на Killzone, Knack, новата Final Fantasy, Kingdom Hearts 3, Watch Dogs, The Elder Scrolls Online и Mad Max.
Sony официално потвърдиха, че на PlayStation 4 ще могат да се играят игри втора употреба, няма да има нужда конзолата да бъде включвана в Интернет на всеки 24 часа и ще може да се играе офлайн.Тези два факта, както и по-ниската цена прави PlayStation 4 фаворит в битката с Xbox One за момента.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski