Nintendo представи 2DS

2013-08-29

Вчера от Nintendo представиха най-новата си портативна конзола наречена 2DS. На нея ще могат да се играят всички игри за 3DS, но без да могат да се възпризвеждат в 3D режим, както и тези за нормалните DS конзоли.Новата конзола има дизайн на 3DS, само че не се затваря като мида, а стои стационарно. Все пак останалата функционалност на 3DS е запазена, като Wi Fi, локалния мултиплеър, дори двете камери на гърба на конзолата, които все още могат да снимат 3D снимки и видео, но просто на екрана няма да може да се види. Ако ги прехвърлите обаче на 3DS конзола, ще може да си ги гледате в 3D. Sleep функцията също е запазена, но се задейства с плъзгач отстрани. Nintendo 2DS използва същото зарядно устройство като 3DS и DSi, има и 4GB SD-карта с памет към комплекта. Конзолата има един моно високоговорител, но може да възпроизвежда стерео звук през слушалките.
Реджи Филс-Ейм, президент на Nintendo Of America сподели, че новата конзола е замислена като алтернатива на 3DS за по-малките - пет, шест, седем годишни деца. Идеята е, че и те ще могат да се наслядят на игри като Mario Kart 7 и Animal Crossing.
Новата конзола ще бъде пусната едновременно на всички пазари на 12 октомври тази година. Цената на 2DS в САЩ ще бъде 130 долара, а в Европа препоръчителната цена е 109 английски паунда.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski