Един милион PS4 конзоли продадени за ден, налице са и първите проблеми

2013-11-18

От Sony съобщиха, че са продали 1 милион конзоли от новото поколение PlayStation 4 за първите 24 часа от пускането им в САЩ и Канада. За справка предишното поколение PS3 имаше нужда от цяла седмица да стигне тази бройка през 2006 година.
Междувременно вече са факт и първите проблеми с новата конзола. Множество потребители се оплакаха от неработещи HDMI портове, други от това, че конзолата е работила само 15-20 минути както трябва, а после е спряла да чете дискове, като новото Blu-ray устройство е блокирало напълно и диска не може да бъде изваден.Подобно и на старото поколение и тук също има така наречените "светлини на смъртта". Разликата тук е, че светлината пулсира, а не свети постоянно. Този път светлините явно са доста повече като Orange Light Of Dead и липса на видео сигнал, White Light Of Dead и напълно блокирал Blu-ray плеър на конзолата, Red Light Of Dead и Blue Light Of Dead също с блокирала конзола и липса на видео сигнал.
От Sony са признали за проблеми и ще заменят конзолите на потребителите, но поради изчерпани количества в момента това ще стане най-рано след 2 седмици. Оценката за самата конзола в големи онлайн магазини като Amazon също е много противоречива като почти половината кувачи не харесват конзолата.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski