Можем ли да играем в Xbox Live с хакната конзола Xbox 360?

2014-03-06

Началото на така наречените бан вълни (маркиране на хакнати конзоли и след това забраняване на достъпа им до мрежата Xbox Live) датира още от началото на 2008 година. През годините имаше няколко бан вълни, като една от тези от 2009 година, освен достъпа до мрежата блокираше и пускането на музика и филми на конзолата и даже инсталирането на игри на хард диска. Това обаче не беше за дълго и със следващият ъпдейт на дашборда тези функции бяха възстановени, без онлайн достъпа разбира се. В края на същата тази 2009 година Microsoft вкараха новата AP2.5 защита. Първоначално тя беше само за шест игри сред, които Need For Speed Hot Pursuit 2, Assassin's Creed Brotherhood, Call Of Duty Вlack Ops и др. Това доведе до първия задължителен префлаш на DVD драйва на конзолата с модифицирания фърмуер LT+ 1.0. В края на 2010 година AP2.5 защитата вече беше върху всички игри и след въвеждането на новия дисков формат XGD3 след дашборд версия 2.0.13146 беше нужен втори задължителен префлаш, тъй като тази версия на дашборда префлашваше DVD драйвовете на конзолите със специален фърмуер, с който да могат работят с новия дисков формат. След дашборд версия 2.0.13599 беше въведена последната до момента защита в игрите наречена топология. Ефектът от въвеждането на всички тези защити се очакваше да намали броя на хакнатите конзоли в мрежата, но доведе до масови оплаквания на потребители с нехакнати конзоли, които са отнесли бан от мрежата. Причината беше, че когато дискът с играта се надраска, специалната проверка го разпознаваше като нелегален. Оказа се, че много потребители бяха баннати за това, че играеха с надраскани дискове, които конзолите им едва четяха. След тези оплаквания бан вълните спряха и имаше раздвижване само около ранното "изтичане" на игрите Halo 4 и Gears Of War Judgement.
Като извод до тук ще кажем, че в момента играта с хакната конзола с LT3.0 в мрежата е напълно безпроблемна. Конзолата ви може да бъде банната от Xbox Live само, ако:

- ползвате "сиви" MS точки т.е. точки, които са закупени с открадната кредитна карта

- влезнете в мрежата с игра преди датата на официалното излизане на играта

- направен Reset Glitch Hack (RGH) на конзолата

Дори да изпълните някое от горните условия първо ще ви бъде баннат профила, с който влизате в Live. Това служи като предупреждение и ако не се поправите втория път вече ще бъде баннато ID-то на конзолата.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski