Слух за PS4 хак витае из Интернет

2015-05-14

От няколко седмици в Интернет витаят слухове според, които има метод на хакване на Sony PlayStation 4. Новините идват от Бразилия, където малък магазин за електроника в Сао Пауло предлага качване на 10 игри за PS4 на вашата конзола срещу 100 - 150 щатски долара. Известния и уважаван геймърски сайт UOL Jogos се зае да провери дали информацията за PS4 хак е истинска (оригиналната статия на португалски език може да прочетете тук).
За какво всъщност става въпрос? За съжаление не става въпрос за сваляне на защитите или разкодиране на конзолата.Метода е един вид клониране на PSN игри. Стъпките са следните:

1. Логване с PSN акаунт със закупени игри.
2. Активиране на акаунта, като мастър.
3. Сваляне на игрите.
4. Дъмпване на NOR-а на конзолата – това сваля и информацията за акаунтите. Става с флашер Tensy 2.0 аналогично на процедурата, при която се прави за PS3.
5. Деактивиране на акаунта.
6. Флашване на вече извадения NOR обратно – това връща информацията за акаунтите в първоначалния му вид.
7. Акаунта отново е активиран и игрите могат да се ползват.

Накрая се получава следното - акаунта е активиран като Master, на дадената конзола, всички свалени игри могат да се ползват неограничено от всички акаунти на конзолата, не само от активирания. Но за Sony и PSN акаунта е деактивиран и за тях никой не го ползва и може спокойно да го активираме и да свалим същите игри на следващата и по-следващата и по-по-следващата конзола.
Според бразилските форуми метода вече е пачнат от Sony с ъпдейт 2.51. Според други метода все още работи, но само на конзоли с дънна платка SAТ, тези с платка SAA се брикват след флашване на NOR-а.

Дали всичко това е вярно или слух не е от особено значение впредвид, че не сваля защитата на конзолата. За добре работещ метод за разкодиране вероятно ще се наложи да чакаме още дълго време.
 

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski