Xbox One Scorpio ще е най-мощната конзола излизала до сега

2016-08-08

След като Sony обявиха, че ще пуснат по-мощна конзола от PS4 за да може да има съвместимост с новите PS VR очила, Microsoft също отиват натам, че даже и по-далеч.

Оригиналният Xbox беше страхотна машина, изпреварвайки значително техническите характеристики на PS2. Xbox 360 от своя страна представяше една значително по-съвършена машина в дизайна си от PS3. Не така стоят нещата с Xbox One обаче, заради промяната на фокуса на усилията на Microsoft, които взеха решението да се съсредоточат над единна платформа, обединяваща възможностите на екосистемата си от различни устройства. Това коментират от GamingBolt във връзка с анонса на Xbox One Scorpio, анонсиран от Microsoft по време на Е3 2016. Компанията обещава това да бъде уникален по вида си звяр – най-мощната игрова конзола на пазара и опит на Microsoft да се върне назад към корените си. Това сподели по време на гейм експото Арън Грийнбърг.

„Изграждаме истински звяр. Това ще е най-мощната конзола, правена някога и като човек , който е бил свидетел на създаването на оригиналния Xbox – която беше толкова мощна платформа – изглежда ние се връщаме към корените си. И мисля си, че имайки предвид това, че всички ние сме геймъри и обичаме да правим това, което правим, моралът на целия екип е приповдигнат изключително много”, заявява той. „Хората са ентусиазирани за това, което ще им поднесем тази година и визията ни за това, което правим с Project Scorpio”.

Фил Спенсър сподели пред Giant Bomb, че машината ще е 4.5 пъти по-мощна от Xbox One. „И шестте терафлопа ще повлияят значително на игрите, които играете”, обяснява той. Звучи внушително, особено вземайки предвид мощта на Xbox One, която е 1.31 терафлопа. Системата ще поддържа устройства за виртуална реалност по подразбиране и се очаква да се появи в края на следващата година.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski