Инфромация за концепцията и дизайна на Nintendo NX

2016-08-08

За Nintendo NX знаем от половин година, но до този момента има един единствен ред официална информация – NX съществува и идва през месец Март 2017-та година. Всичко около новата конзола е мистерия и съвсем логично, интереса към нея е голям. Според слуховете, се очаква да бъде по-мощна от PS4 и Xbox ONE и да има новаторска и невиждана до сега концепция.

Преди няколко дни в онлайн списанието eurogamer.net, се появи статия, която  хвърля светлина над по-горе споменатото. Базирана е на неназовани различни и сигурни (според списанието) източници.

Новата конзола ще бъде портативно устройство със самостоятелен дисплей, в основата си има два джойстика, изглеждащи като част от дизайна, с възможност да бъдат сваляни и ползвани.

В комплекта ще има специална докинг станция, сложено в нея ще може да се свързва с HD телевизор и да се ползва, като пълноценна телевизионна конзола. До колкото се разбира концепцията е да имаме и двете в едно – портативна и телевизионна конзола.

Игрите ще се разпространяват под формата на дискети и дигитален вариант. Споменава се за 32GB дискети, което звучи малко, ако игрите ще се конкурират с тези на PS4 и Xbox ONE.

И за финал идва най-интересното – портативното устройство ще работи с Nvidia Tegra мобилен процесор.За съжаление дали става дума за сегашен модел или нов процесор не е упоменато, няма и информация за другите хардуерни компоненти.Това не стига, за да се разбере в какъв хардуерен клас би било устройството и може ли да се бори, поне със сегашните модели на PS4 и Xbox ONE.

Очакванията са официална информaция да бъде оповестена през септември месец.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski