PS4 готви много обновления във версия на фърмуера 4.50

2017-02-20

Задава се нов системен ъпдейт за PS4 и то доста значим такъв. Версията е 4.50, с кодово име Sasuke и от преди няколко дни има бета версия, която е в ръцете на редица тестери. В общи линии, новия фърмуер ще донесе доста нови функции, както и променен дизайн, като най-значимото е:

Поддръжка на външен USB хард диск – желана функция от както конзолата съществува, с годините игрите придобиха изключително големи инсталации, много хора купуват дигитални игри и мястото никога не стига. С новия ъпдейт ще може да се ползва външен хард диск за разширяване на нужното пространство и инсталациите и дигиталните игри да могат да се поставят там. Трябва да се отбележа, че тази функция съществува за Xbox ONE от както го има и беше крайно време да я има и за PS4.

Boost Mode – тази опция не е в официалния changelog и беше открита от тестерите и потвърдена в последствие от Sony. Опцията е за PS4 Pro и за игри, които нямат предвиден PS4 Pro пач, засилва някой аспекти в графично отношение и подобрява фрам рейта. Изглежда има достатъчно осезаема разлика.

Custom Wallpapers – може да използваме направен in-game скриншот, като тапет. Може да бъде променян с вградени приложения и менюто ще има допълнителни опции, като замъгляване и подобни.

3D Blu-ray съвместимост с PlayStation VR – ще може да гледаме 3D Blu-ray с очилата за виртуална реалност.

Опресняване на Quick Menu – дооформяне и добавяне на нови функции в Quick Menu. Опцията беше добавена в ъпдейт 4.0. Сега ще заема по-малко място от екрана и ще бъде добавена опция за менажиране на парти.

Постване на статус ъпдейти в PlayStation Network – Ще може да слагаме статуси, снимки и да тагваме приятели, като тези неща ще излизат в „What’s New“ секцията на нашите приятели.

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski