Nintendo Switch - месец по-късно

2017-04-02
Тук ще направим кратка равносметка един месец след пускането на пазара на най-новата конзола на Nintendo - Switch.
 
Продажби - не е ясна точната цифра на продадените конзоли през първия месец, но се смята, че са някъде към 2 милиона. Ясни са данните за Япония където са продадени 500 хиляди, като само през първата седмица са 78,441, което е повече от PS4, когато излезе на пазара. Nintendo се надяват да продадат около 110 милиона бройки за целия цикъл на Switch.
 
Игрите - освен една The Legend of Zelda: Breath of the Wild, всичко друго е меко казано боза. Дори и най-запалените Nintendo фенове тръпнат в очакване на по-качествени заглавия. За момента е анонсиран Mario Kart 8 Deluxe, който привлича внимание, всичко останало са слухове.
Подобрения на операционната система - за момента няма нищо ново, което да изненада, новия ъпдейт 2.1.0 не донесе нищо освен "improve system stability".
 
За финал Nintendo Switch определено е повече портативна конзола. Беше анонсирано, че ще бъде със специална версия на графичния процесор Nvidia Tegra, но се оказа, че версията си е съвсем обикновенната, която може да се открие в някои таблети и други устройства. Когато се сложи в станцията и се пусне към телевизор, се измъчва да държи 1080р резолюция и започва да насича.Силно се надяваме, че от тук нататък ще излезнат достатъчен брой игри, които да компенсират тези недостатъци.
     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski