Wii надмина 30 милиона продадени бройки на пазара в САЩ

2010-08-12

  Вътрешни фигури от Нинтендо обявиха, че конзолата Wii е надминала 30 милиона продадени бройки само на пазара в САЩ.Това забележително постижение е направено само за 45 месеца.Това поставя Wii като най-продаваната конзола в индустрията.
  Wii стартира през ноември 2006 г. и постави началото на нова ера във видео игрите. Вграденият сензор за движение в новия  Wii Remote ™ контролер привлече милиони нови играчи в света на видео игрите. Децата започнаха да играят със своите родители, баби и дядовци, хора станаха от дивана, а конзолата се купува не само от заклетите геймъри, но и от хора, които никога преди това не са играли видеоигри.
   "
Wii разширява света на видео игрите до нови аудитории, повече от всяка друга конзола до сега" - заяви Cammie Dunaway изпълнителен директор на отдел "маркетинг и продажби" в Nintendo of America inc."Това е ново напомняне, че хората тъсят забавни игри, които да могат да играят и споделят с други хора".
   За да продължат изграждането на тази основа през есента на тази година ще излезнат още доста игри, някои от които очаквани с нетърпение.Metroid™: Other M излиза на 31 Август, Samurai Warriors™ 3 на 27 Септември, Kirby’s Epic Yarn™ и  Wii Party™ по-късно през Октомври , а Donkey Kong Country™ Returns, FlingSmash™ и PokéPark™ Wii: Pikachu’s Adventure някъде около Коледа.Тази есен ще излязат още New Carnival Games, NBA JAM, GoldenEye 007 и Just Dance 2.
   Сега може да закупите Wii в черен или бял цвят на цена от 199.99 щатски долара (в Европа цената е същата, но в евро), като комплекта включва играта Wii Sports Resort и Motion Plus - аксесоар, който носи допълнителна чувствителност при движение в специално проектираните за него игри.
   Това е топ 10 на най-продаваните игри в CAЩ.
    1. Wii Play™
    2. Mario Kart™ Wii
    3. Wii Fit™ (with Wii Balance Board™ accessory)
    4. New Super Mario Bros.™ Wii
    5. Wii Sports Resort
    6. Super Smash Bros.™ Brawl
    7. Super Mario Galaxy™
    8. Wii Fit™ Plus (with Wii Balance Board™ accessory)
    9. Mario Party™ 8
    10. Link’s Crossbow Training

     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski